13 Aralık 2009 Pazar

CANLI KANLI OYUNLAR

Ne entrikalar var şu dünyada! Filmlerde izlediğimiz, romanlarda okuduğumuz, masallarda dinlediğimiz o enteresan, ilginç, dehşetengiz, bizi şaşırtan, hayretlere düşüren, bize uçuk-kaçık gelen birtakım konular, olaylar ne hikmetse karşımıza çıkıveriyor canlı canlı. İşin iyi tarafı hayata aksiyon katıyor bütün bunlar ama bundan başka ele avuca sığabilecek başka iyi bir tarafı yok bunların.
     Bir zamanlar insanların hayallerinde yer işgal eden, fantezilerini süsleyen bu olaylar acaba ilerde bu olayların olması muhtemeldir ya da niye olmasın düşüncesiyle mi yazıldı, çizildi? Yoksa şimdi vuku bulan olaylar kendilerini eski hayallere-fantezilere göre mi uyarlıyorlar? Veya şimdikilerin pratikteki hal, tutum, davranış ve hareketleri; eskilerin hayal ve fantezileri ile mi sınırlı? En kötü ihtimalle eskiler yenileri döver mi?
O kadar çok olay anlatılıyor ki, akıllara zarar! Çok keyifli; şöyle kısasından buyur: Menemen Vakası, Alman Nazilerinin Soykırımı, İstiklal Mahkemeleri, Körfez Savaşı, Arap-İsrail Savaşı, Sende mi Brütüs, Hizbullah, 11 Eylül kuleleri, Ladin-Afganistan savaşı, Saddam-Irak savaşı,Ergenekon…Ve daha binlercesi.
    Şu anda dünya sahnesinde oynadığımız bu oyun, bir hayattan ibaret!
(S)'in "Hayat bir oyundan ibarettir." sözü başka bir konu. 

Hiç yorum yok: